Капуста «Брюссельська» відноситься до пізньостиглих сортів, період її дозрівання становить 145 днів. У порівнянні з іншими сортами капусти цінується високо через наповненості вітамінами і мінеральними солями.
Культура формує товсте циліндричне стебло близько 60 см висоти в оточенні ліровидних листків, покритих восковим нальотом. В пазухах листків формуються невеликі качани, в загальній масі їх може бути близько 40 штук. На другий рік росту у капусти виростає квітконосний втечу, на якому розвивається многосемянной стручок, він і служить джерелом посадкового матеріалу.
Культура розлучається насінням, які висаджують в землю або ж розсадою, вирощеною з насіннєвого матеріалу. Вирощування капусти «Брюссельська» нескладне, але вимагає певних навичок. Вона особливо чуйна до поливу і підживлення.