Усі товари
Редька - культура з відмінними смаковими якостями та цілющими властивостями
Приблизно двісті років тому редька була обов'язковим овочом у раціоні людини, вона щодня була присутня на столі. А все тому, що цей коренеплід має унікальний склад, який характеризується не тільки відмінними смаковими якостями, але й має цілющі властивості. Наші пращури використовували його в народній медицині для профілактики та лікування багатьох захворювань.
Сьогодні редька повертається на наші столи, її їдять сирою в салатах, з неї готують різні страви, а крім цього використовують як лікарську рослину.
Батьківщиною редьки вважається Азія, звідти вона поширилася у всьому світі. Згодом з'явилося безліч сортів цього коренеплоду, що різняться між собою формою, розмірами, кольором та смаком. Забарвлення шкірки має різну колірну гаму, але м'якоть завжди білого кольору.
Сорта редьки, популярні в Україні
Редька - дворічна культура, у якої в перший рік формується коренеплід, а на наступний рік формується квітконос і дозріває насіння. Популярність редьки обумовлена її чудовими смаковими якостями та простотою вирощування.
Найбільш популярними є такі сорти редьки:
- Біла – коренеплід має тонку шкірку, форма – округла, циліндрична, подовжена. Плід соковитий, хрусткий, зі слабко вираженим гострим смаком. У кулінарії вона використовується сирою, тушкованою, маринованою. Цей сорт багатий на вітаміни, мінерали, антибактеріальні речовини та фітонциди, які допомагають боротися із захворюваннями дихальних шляхів та відновлювати імунітет. Крім кулінарії, цей сорт використовується у косметології;
- Чорна - має яскравий, гострий смак. Коренеплід має круглу форму та шорстку шкірку чорного кольору, м'якоть – білого кольору, щільна, соковита. У її складі багато вітамінів, мінералів, клітковини, фітонцидів, тому часто використовується в рецептах народної медицини;
- Зелена (Китайська) - цей сорт широко поширений в азіатських країнах, з деяких пір став популярним у Європі. Для цього сорту характерні великі плоди різної форми. Шкірка найчастіше має зелений колір, але може бути білою, фіолетовою або червоною. На смак китайська редька нагадує редис, гірко-гострий смак відсутня. Найчастіше її вживають у сирому вигляді, але іноді застосовують теплову обробку;
- Дайкон - редька з ніжним смаком, у неї відсутній гострий аромат. Коренеплоди подовженої форми досягають маси 0,5 кг і більше, в їжу використовують у будь-якому вигляді. Цей низькокалорійний овоч містить вітамін С у великій кількості. Крім кулінарії, використовується у народній медицині.
Всі вищеописані сорти редьки можна купити через інтернет – у магазині AgreeMarket. Насіння редьки на вигляд нагадує насіннєвий матеріал редиски. Вони холодостійкі, віддають перевагу суглинистому грунту, удобрюються перегноєм. Висаджують їх у два терміни – для отримання врожаю ранніх коренеплодів посадку здійснюють у квітні, а для зимового зберігання – у травні-червні.
Інтернет-магазин AgreeMarket - високоякісне насіння для дачників та фермерів
Купити насіння різних сортів редьки зручно в інтернет-магазині AgreeMarket (Україна, Київ), ціни - доступні, асортимент - широкий, доставка організована у всі населені пункти нашої країни. Ми пропонуємо лише високоякісний агротехнічний матеріал від відомих виробників.
Щоб полегшити вибір потрібного посівного матеріалу, ви можете звернутися за консультацією до наших фахівців. Асортимент магазину постійно оновлюється, тому ви обов'язково знайдете насіння рослин, які шукаєте.